nieuws

Ergo

Archief

Ergo beraadt zich op de Nederlandse onderdelen DKV Nederland en Nieuwe Hollandse Lloyd. Concrete verkoopplannen zijn er volgens die twee verzekeraars (nog) niet. Ergo-kleindochter DAS zegt buiten schot te blijven.

“Het gaat Ergo niet voor de wind en het concern beraadt zich op de diverse Europese markten”, zegt Martin Kerkhof, directeur van DKV Nederland. “Ergo wil uitsluitend nog investeren in groeimarkten en daar hoort Nederland niet bij.” Kerkhof reageert hiermee desgevraagd op een bericht in Financial Times Deutschland, dat het Duitse verzekeringsconcern Ergo uit de Nederlandse markt wil stappen en dat DKV Nederland en Nieuwe Hollandse Lloyd te koop staan. “Zo ver is het nog niet”, zegt hij. “Er zijn nog geen beslissingen genomen en er zijn geen concrete gesprekken.”
Met de financiële positie van DKV Nederland – dochter van de Duitse ziektekostenverzekeraar DKV – gaat het inmiddels beter, aldus Kerkhof. Het bedrijf dat bestaat uit de (voornamelijk) ziektekostenverzekeraars NVS (direct writer) en Rijnmond (intermediairverzekeraar) en het ziekenfonds Nederzorg, heeft in 2000/2001 alle activiteiten gebundeld in Rotterdam, en heeft een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Mede door de kosten voor de concentratie en de reorganisatie leed het particuliere bedrijf in 2000 en 2001 een nettoverlies van e 1,5 mln respectievelijk e 2,3 mln. Het nettoresultaat van het ziekenfonds kwam uit op e 1,7 mln respectievelijk 0,6 mln. Het totale bruto-premieinkomen bedroeg e 188 mln respectievelijk e 216 mln.
“Een ander punt is”, zegt Kerkhof, “dat DKV Nederland zelf zich, in verband met de komst van de basisverzekering, moet bezinnen op de toekomst. Wij hebben ongeveer 200.000 verzekerden. Met het oog op de inkoop van zorg die straks heel belangrijk gaat worden, is dat niet veel. Wij zullen daar een oplossing voor moeten vinden in de vorm van een samenwerkingsverband voor de zorginkoop of eventueel in een aandelenruil. Nee, daar zijn nog geen gesprekken over.”
NHL

Reageer op dit artikel