nieuws

Erasmus zoekt nieuwe topman

Archief

Erasmus Verzekeringen, onderdeel van het Duitse Wüstenroth en Württembergische, is op zoek naar een nieuwe Nederlandse topman.

Volgens ingewijden is een headhunter al enige tijd op zoek naar een nieuwe algemeen directeur voor Erasmus. Huidig directeur Manfred Oschwald zegt evenwel van niets te weten. “Bij het vertrek van Paul van Leeuwen waren wij op zoek naar een vervanger, maar dat is inmiddels alweer even geleden. Ik denk dat ik het wel zou weten als we op zoek zijn naar een nieuwe topman.”
Oschwald ontkent tevens het bericht dat de Duitse moeder verkoop van de Rotterdamse maatschappij serieus in overweging heeft. “Van verkoop is geen sprake, wij blijven op de Nederlandse markt actief.”
Feit is wel dat bij Erasmus de Duitser Reinhard Maier als directeur is aangesteld. “Maier is niet operatief. Hij begeleidt de reorganisatietrajecten die op de rails zijn gezet, zoals een aantal verzekeringstechnische maatregelen en de inkrimping van de organisatie. Maier moet een en ander optimaliseren zodat het past op ons nieuwe businessmodel.”

Reageer op dit artikel