nieuws

Erasmus komt met apart autotarief voor Zeeland

Archief

Erasmus heeft de voorwaarden van de auto- en motorverzekering vernieuwd. Er wordt nu gebruik gemaakt van nieuwe premietabellen en er is een aparte regio 5 geïntroduceerd voor de provincie Zeeland. Ook maakt Erasmus nu gebruik van een aparte regio 4 voor de grote steden.

Doordat de premies aan de hand van een nieuwe systematiek worden berekend, komen de oude premietabellen te vervallen. De nieuwe premies zijn tot 2% hoger of lager dan de oude tarieven. In het nieuwe systeem zijn twee nieuwe regio’s opgenomen: regio 4 voor de grote steden (hogere tariefstelling) en regio 5 voor de postcodes 4300 t/m 4699 (Zeeland, lagere tariefstelling).
In de personenautoverzekering is de nieuwwaarderegeling verhoogd tot e 55.000; de gratis dekking van accessoires in de cascoverzekering is verhoogd tot e 1.250. Voor motoren zijn accessoires nu tot e 500 gratis gedekt. Verder vervalt het eigen risico als de auto is voorzien van een beveiligingssysteem van minimaal klasse 1. Vrijwillige eigen risico’s met premiekorting en de afkoop van het eigen risico zijn afgeschaft. Bij de aanvullende verzekeringen (schadeverzekering en ongevallen inzittenden en rechtsbijstand) wordt bij tussentijds royement nu premieteruggave verleend.
De nieuwe voorwaarden gelden sinds 15 juli voor alle nieuwe verzekeringen.

Reageer op dit artikel