nieuws

Erasmus: één smaak in brandverzekering

Archief

Erasmus heeft de variëteit in haar brandverzekering voor particulieren tot één smaak teruggebracht: de meest uitgebreide dekking. Volgens de maatschappij kiest de consument de laatste tijd bijna altijd voor deze dekking.

De nieuwe standaard dekking heet Woon Riant en kent in het inboedeldeel een speciale dekking voor computers met toebehoren. Het verzekerd bedrag voor diefstal van computers en toebehoren in de grote steden bedraagt e 2.500.
Daarnaast zijn de kortingen voor ‘Veilig Wonen’ en ‘Borg’ verhoogd tot respectievelijk 15% en 25% van de premie.
Premie-indicatie
In diverse postcodegebieden zijn de premies aangepast. In bijna alle gevallen betekent dit een lagere premie, aldus Erasmus.
In enkele regio’s in de Kop van Noord-Holland is het premiepromillage voor opstal nu gebracht op 0,80 en voor inboedel op 1,75. Enkele delen van Eindhoven, Maastricht en Arnhem doen nu 1,10 respectievlijk 3,30, en de Tilburgse postcodes 5013 t/m 5019 moeten nu 1,20 respectievelijk 3,60 per duizend euro ophoesten (omgeving van het NS-station).
De Woon Riant-standaard geldt per direct voor alle nieuw te sluiten inboedel- en opstalverzekeringen, alsmede voor mutaties die tot een ‘nieuwe’ verzekeringsovereenkomst leiden.

Reageer op dit artikel