nieuws

Erasmus

Archief

Erasmus zegt over eerste halfjaar een positief resultaat te hebben geboekt. Vorig jaar werd nog e 19,4 mln verlies geleden. Vooral de schaderesultaten zijn verbeterd: “de combined ratio lag voor het eerst sinds 1997 ruim beneden de 100%”. De hypotheekproductie werd verdrievoudigd tot e 80 mln.

Interplein Hypotheken
Interplein Hypotheken is failliet verklaard. Het bedrijf was volgens curator Van Oeijen een “kleindochter” van het vorig jaar failliet verklaarde Interplein, dat een doorstart heeft gemaakt als Intex. Bij Interplein Hypotheken zijn nooit activiteiten ondergebracht.
Ajax Finance
Bij voetbalclub Ajax kan sinds kort een doorlopend krediet worden gesloten via het label Ajax Finance. De kredieten worden ondergebracht bij IDM Bank (ABN Amro) en Defam (Fortis). Daarnaast kunnen (via Aon Warranty Group) aanvullend een overlijdensrisico- en een ongevallenverzekering worden gesloten bij respectievelijk London General en Combined Life.
Veefonds
De Pensioen- en Verzekeringskamer heeft de vrijstelling voor het Onderling Veefonds De Wijk-Koekange ingetrokken. De onderlinge, sinds vorig jaar actief, heeft opgehouden te bestaan.
Site Waarborgfonds
Het Waarborgfonds Motorverkeer is sinds kort ook op internet te vinden. Via de site www.wbf.nl kunnen onder meer formulieren voor een schademelding worden gedownload. Bestellingen voor grotere aantallen formulieren verlopen via e-mail.
Brochure oogstproducten
De Federatie van Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen (FOV) heeft een nieuwe preventiebrochure uitgebracht over het drogen, verwarmen en koelen van oogstproducten. De brochure is vooral bedoeld voor buitendienst- en preventiepersoneel van verzekeraars. Te bestellen bij de FOV, tel. 030-656.71.60 of e-mail info@fov.nl. Prijs e 1, minimale afname vijf stuks.

Reageer op dit artikel