nieuws

Er gebeurt van alles in de kantoren van NN

Archief

Er gebeurt van alles in de kantoren van NN

In het Haagse hoofdkantoor van Nationale-Nederlanden kunnen bezoekende tussenpersonen sinds kort hun auto direct na het binnenrijden al kwijt in de parkeergarage. Om dit mogelijk te maken, zijn de parkeerplaatsen van de directie verplaatst naar een hogere verdieping. NN hoopt dat intermediairs zich hierdoor meer welkom en gewaardeerd zullen voelen.
In het eigen maandelijkse nieuwsblad Nú schrijft NN: “Op de plekken van de eerste parkeerlaag zijn bordjes aangebracht met ‘Gereserveerd bezoekend intermediair’. Mochten deze parkeerplaatsen bezet zijn, dan kan men uitwijken naar de overige bezoekersplaatsen”.
De maatregel past helemaal in het beleid van de nieuwe topman van NN, Ludo Wijngaarden, die onder de medewerkers een mentaliteitsverandering wil bewerkstelligen.
De lift
Diverse prominenten uit de bedrijfstak beleefden op maandag 16 februari een bizar avontuur na de presentatie van het boek van Wouter Kalkman in het hoofdkantoor van NN in Rotterdam. Zij kwamen na afloop vast te zitten in een van de glazen liften. Door bonken op de ruit trokken zij de aandacht van een portier, die (langskomend op de roltrap) het zestal toeriep dat hij een monteur zou bellen.
In de lift werd het benauwd en liep het zweet over de gezichten. Ombudsman Jan Wolter Wabeke, die het eerste exemplaar had ontvangen, slaagde erin de liftdeuren een beetje open te wrikken. Mede onder toeziend oog van professor Gerard Kamphuisen was het NVA-directeur Niels Mourits, die er eerst twee en later drie boeken tussen frummelde. Mourits: “We hadden allemaal verder niets bij ons. Ja, we hadden ook een schoen kunnen gebruiken.”
Toen na een eeuwigheid de brandweer kwam (Mourits: “We hebben uiteindelijk zo’n veertig minuten vastgezeten”), werd het gezelschap in de lift te verstaan gegeven, dat dan wel eerst de boeken tussen de deuren moesten worden weggehaald. Op handbediening werd de lift naar de grond gebracht. Het concern heeft het later goedgemaakt. “Met een boeket bloemen, zoals het NN betaamt”, aldus Mourits.
Mourits: “Ja, we hadden ook een schoen kunnen gebruiken”.
Insurance Sail 2004 op 17 april
Dit jaar wordt voor de elfde maal het evenement Insurance Sail gehouden. De branchezeildag bij Ottenhome in Loosdrecht vindt plaats op zaterdag 17 april. Het gaat om twee wedstrijden in zogeheten zestienkwadraat zeilboten. Teams van assurantiebedrijven bestaan uit minimaal drie en maximaal vijf personen.
Het programma begint rond de klok van tien uur met koffie/thee. Na de officiële opening wordt om 11.00 uur de kwalificatiewedstrijd gehouden. Na de lunch en de middagwedstrijd wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking en het aansluitende buffet.
De inschrijfkosten bedragen e 38,50 per persoon. Voor meer informatie: www.ottenhome.nl
Nieuwe locatie voor assurantie- strandvolleybal
Na vele jaren in Bergen aan Zee wordt het Verzekeringen & Banken Beach Event dit jaar op een nieuwe locatie gehouden, te weten Wijk aan Zee. Het evenement vindt plaats op zaterdag 26 juni. Het duurt van 11.00 tot 24.00 uur en kent tal van activiteiten naast het strandvolleybal. Deelname kost e 68 per persoon. Voor meer informatie: www.verzekeringenonthebeach.nl.
Darten tijdens het NVA-congres
Tijdens het NVA-congres op 19 februari jl. in Nieuwegein konden bezoekers van de stand van London Verzekeringen zich Raymond van Barneveld wanen. Er waren tien prijzen te winnen. Hier volgen de winnaars (hoe minder punten, hoe hoger de score): 196 Bart van Urk (VAV, Kockengen), 197 Marc Opstal (Dordrecht), 199 (Annette van de Wetering (D&O), 208 Hans Hassefras (Hassefras, Hazerswoude), 209 Harrie Janssen (‘De Wilg’, Horst), 215 Jurjen Oosterbaan (D&O), 216 Roel van Beek (De Jong, Renzen & Van Beek, Maassluis), 222 Marcel van Schaik (VAV, Kockengen), 222 Eric Doddema (Meeùs, Valkenswaard), 229 Rob Goemans (Goemans, Den Haag)
Uitvaartpolis
In het radioprogramma ‘Evers Staat Op’ (Radio 538) ontstond op vrijdagochtend 20 februari jl. een spontane discussie over de noodzaak van een uitvaartverzekering. Een collegapresentator verweet Edwin Evers dat hij geen uitvaartverzekering had. “Dus je laat de nabestaanden met de uitvaart zitten”, klonk het verwijtend.
De collega veronderstelde vervolgens dat het een wettelijke plicht was om een uitvaartpolis te hebben. “Neen hoor”, aldus Evers, “het is geen WA-verzekering”.
Evers heeft geen uitvaartverzekering omdat hij er “geen goed gevoel bij heeft”. Hij wilde ook niet nadenken over favoriete muziek. Hij vond dat zijn naasten voldoende weten over zijn muzikale voorkeuren om tegen die tijd een passende keuze te maken. Hij wees er heel nuchter op dat zij er ook naar moeten luisteren, “want ik hoor het dan toch niet”.
Aanleiding van de discussie bij Evers was het bericht dat er in ons land vorig jaar voor het eerst meer crematies dan begrafenissen waren geweest.
Klap-Des Bouvrie & Bredius bestaat anderhalve eeuw
Begin vorige week bestond het Amsterdamse assurantiebedrijf Klap-Des Bouvrie & Bredius 150 jaar. Ter gelegenheid hiervan zal het jubilerende bedrijf het nieuw te bouwen ‘looplaboratorium’ van het Revalidatie Centrum Amsterdam (RCA) sponsoren. Daartoe zal het bedrijf niet alleen zelf een bedrag doneren, maar zal het bovendien in het jubileumjaar een groot aantal activiteiten organiseren waaraan zijn klanten tegen betaling kunnen deelnemen, zoals skûtsjesilen, strandzeilen, kook- en golfcursussen of een VIP-arrangement bij een voetbalwedstrijd van Ajax. De opbrengsten hiervan komen geheel ten goede aan het ‘looplaboratorium’, waarvoor de kosten worden geschat op e 100.000. Klap-Des Bouvrie & Bredius denkt met zijn activiteiten minimaal eenderde van dit bedrag te kunnen inzamelen.
Voor het pand van Klap-Des Bouvrie & Bredius konden passanten proberen een euromunt in een glaasje in een bak met water te ‘mikken’. Lukte het, dan kreeg men een gratis rechtsbijstandverzekering. Lukte het niet, dan in elk geval een glaasje gluhwein. De standbemanning was gehuld in kleding uit 1854.
Relatiegeschenk
De 25-jarige Zaanse tussenpersoon Vincent P. (annex gemeenteraadslid alsmede restauranthouder) moet zich voor de rechter verantwoorden voor diverse misdragingen ten opzichte van vrouwen. Volgens het rechtbankverslag in het Algemeen Dagblad bleek uit diverse getuigenverklaringen dat hij door veel mensen als een ietwat perverse man wordt gezien. “Zo stuurde hij een lesbische klant van zijn verzekeringsbureau een dildo als relatiegeschenk. Iets wat de vrouw niet kon waarderen”, aldus het AD.
Vier noteringen in Medische Macht top-100
Het medisch magazine MedNet heeft in zijn januari-uitgave de Medische Macht top-100 gepubliceerd. Minister Hans Hoogervorst staat met stip op nummer 1, gevolgd door voorzitter Floris Sanders van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.
Op de lijst zijn ook enkele mensen uit de verzekeringswereld vertegenwoordigd, zoals Hans Wiegel (Zorgverzekeraars Nederland) op nummer 11, Guus van Montfort (Achmea Zorg) op 29, Mike Leers (CZ) op 39 en Boudewijn Dessing (VGZ) op 46. = = = = = = = VIJFDE KOLOM Je kunt bij NN ook in de lift geparkeerd staan.

Reageer op dit artikel