nieuws

Enorme aanwas bij ‘goedkope’ Anderzorg

Archief

Bij ziekenfonds Anderzorg is het verzekerdenaantal sinds de jaarwisseling gestegen van 11.000 naar 29.500.

Anderzorg zegt dat de toeloop te danken is aan het feit dat begin dit jaar – bij de premiewijzigingen – de laagste nominale ziekenfondspremie werd vastgesteld, namelijk e 19,95. Anderzorg kon dit zich veroorloven. Het fonds, dat tot eind 2002 Anker Zorg heette en begin 2001 werd overgedragen aan Menzis, maakte deel uit van de Anker Groep. Binnen die groep verzekerde het ziekenfonds vrijwel uitsluitend zeelieden en binnenschippers. Vanwege de goede risico’s heeft het ziekenfonds zich al jaren kunnen veroorloven de laagste nominale premie te vragen.
Volgens Anderzorg is de opmerkelijke verzekerdenaanwas niet bereikt door daarvoor actie te voeren. Ongeveer 10% van de aanwas is tot stand gekomen via thuiszorginstantie Icare. Deze instantie voert sinds dit jaar voor de 1,2 miljoen afnemers van thuiszorg onder eigen label Anderzorg-polissen. Voorts zijn er drie tussenpersonen actief geweest voor Anderzorg. Het ziekenfonds kan niet zeggen voor welk percentage van de aanwas zij heeft gezorgd. De zorgverzekeraar denkt dat vooral een publicatie in de Consumentengids, en als gevolg daarvan publicaties in dagbladen, voor de aanwas hebben gezorgd.
De enorme groei heeft Anderzorg ook problemen opgeleverd. “Onze klanten zijn slachtoffer geweest van ons succes. Zij hebben de afgelopen tijd niet de dienstverlening gehad waar ze recht op hebben. Vooral met de bereikbaarheid was het niet altijd goed gesteld. Inmiddels hebben we maatregelen genomen om op 1 juli alles op orde te hebben.”

Reageer op dit artikel