nieuws

EMN Expertise wellicht naar CED

Archief

EMN Expertise wordt wellicht overgenomen door CED, marktleider in de expertisewereld. Beide partijen willen echter niet op de geruchten ingaan.

“Er is nog niets zeker”, is de reactie van EMN-directeur Frans Tertoolen, daarmee aangevend dat een mogelijke combinatie CED/EMN niet uit de lucht gegrepen is. “Ik mag er publiekelijk niets over zeggen”, aldus Tertoolen, die verder geen gegevens wil verstrekken over zijn bedrijf. “Dat maakt de kans op een artikel alleen maar groter en ik zit op dit moment niet op publiciteit over dit onderwerp te wachten.”
Algemeen directeur Johan Waaijer van CED Holding was voor het verstrijken van de deadline van AM niet bereikbaar voor commentaar. Volgens Rinus Opsteegh, hoofd buitendienst van CED Nomex, is een samengaan met EMN “niet aan de orde; is niets van bekend”.
Binnen de expertisewereld is het gerucht van een overname van EMN door CED echter niet onbekend. Het jongste geluid is dat de gesprekken onlangs zijn afgebroken. EMN-directeur Tertoolen wil ook daar niet op reageren.
Marktaandeel
Bij EMN in Nieuwegein werken naar schatting 50 mensen. EMN is gespecialiseerd in mkb-schades en beurszaken. CED Holding in Capelle aan den IJssel heeft met een jaaromzet van ( 58,5 mln een marktaandeel van zo’n 30% in de expertisebranche. De helft hiervan is afkomstig van auto-expertises. Het bedrijf telt ruim 400 medewerkers en heeft 85 verzekeringsmaatschappijen als aandeelhouder. Nationale-Nederlanden, Zwolsche Algemeene en Centraal Beheer zijn de belangrijkste maatschappijen die géén belang in CED hebben.
Eerder dit jaar werd expertisebureau Dekra in Woerden (48 medewerkers) gekocht door CED. Begin 1997 ging Nomex, eveneens uit Nieuwegein, op in CED. Begin jaren negentig was er de fusie van de Centrale Expertisedienst met Bergweg Michels.

Reageer op dit artikel