nieuws

Elementair boekhouden met Nibe-SVV

Archief

Nibe-SVV start met een nieuwe opleiding: Elementair boekhouden. De cursus is bedoeld voor medewerkers van banken, verzekeraars en assurantiekantoren.

De opleiding moet kennis verschaffen van de belangrijkste boekhoudkundige begrippen en inzicht geven in de totstandkoming van een balans en resultatenrekening. De cursist moet na het afronden van de opleiding op assisterend niveau eenvoudige jaarcijfers kunnen uitwerken.
Bij de opleiding staat het proces centraal. Daarbij wordt het totstandkomen van de balans en winst- en verliesrekening beschreven, uitgaande van een jaarrekening met journaal, grootboek, dagboeken en een proef- en saldibalans. Vervolgens wordt uitgewerkt wat de specifieke aspecten zijn die bij het boekhoudkundig proces horen voor de verschillende soorten ondernemingen, zoals handelsondernemingen, productieondernemingen en verschillende soorten agrarische ondernemingen.
Het betreft een zelfstudiepakket. De kosten bedragen e 247,50 (incl. één keer examengeld). Het examen wordt drie keer per jaar afgenomen en bestaat uit achttien meerkeuzevragen. Eerste examendatum is 12 juni.

Reageer op dit artikel