nieuws

Einde Hoogeveen en Hulp en Steun

Archief

In één week tijd is het einde aangekondigd van twee maatschappijen met een vergunning voor de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf (WTN). Het gaat om de verzekeraars Hulp en Steun en Hoogeveen.

De Limburgse natura-uitvaartverzekeraar Hulp en Steun draagt zijn portefeuille per 1 januari aanstaande over aan Monuta. De Onderlinge Begrafenis- en Crematievereniging in Kerkrade heeft 7.600 polissen in de boeken staan, goed voor een verzekerd kapitaal van ruim e 12 mln. Op jaarbasis incasseert Hulp en Steun een kleine e 0,2 mln aan brutopremies. De solvabiliteit van de bescheiden maatschappij was eind vorig jaar 107%.
Monuta nam de afgelopen jaren portefeuilles over van lokale uitvaartverzekeraars als Kloppersingel (Haarlem), Navo (Leiden) en De Universele (Hoensbroek).
Hoogeveen
Yarden wordt de nieuwe eigenaar van de uitvaartportefeuille van de onderlinge waarborgmaatschappij uitvaartvereniging Hoogeveen. In de boeken van de Drentse maatschappij staan 3.600 verzekeringen, goed voor een verzekerd kapitaal van e 6,6 mln en iets meer dan e 0,1 mln brutopremie per jaar. De solvabiliteitsmarge van Hoogeveen was eind vorig jaar 133%.
Yarden nam twee jaar geleden nog lokale portefeuilles over in Limburg van BVZ in Landgraaf en St. Barbara in Heerlen.

Reageer op dit artikel