nieuws

Eigen cao voor Atradius

Archief

Kredietverzekeraar Atradius (voorheen Gerling NCM) heeft met FNV Bondgenoten een principeakkoord gesloten over een eigen cao voor de bijna 700 medewerkers.

Het contract volgt de cao voor het verzekeringsbedrijf, maar geeft ook de aanzet voor het ontwikkelen van eigen regelingen. Met de nieuwe cao worden de arbeidsvoorwaarden van drie gefuseerde bedrijven op elkaar afgestemd. NCM fuseerde in 2001 met incassobedrijf Eurocollect en deurwaarderskantoor Smit Ommen, die beide geen cao-regeling hadden.
Het personeel van Gerling NCM en de FNV-leden hebben ingestemd met het principeakkoord. FNV-bestuurder Huug Gorter gaat nu samen met drie leden van de ondernemingsraad het principeakkoord bespreken met de medewerkers op de drie locaties.

Reageer op dit artikel