nieuws

Eerste vrouw in top van Legal & General

Archief

Levensverzekeraar Legal & General Nederland draagt een steentje bij aan het evenwicht tussen mannen en vrouwen op beleidsbepalende posities in de verzekeringsbedrijfstak. Vanaf 1 februari van het volgend jaar is Fleur Rieter er het eerste vrouwelijke directielid. De 33-jarige vindt die status “wel aardig, maar eigenlijk houdt het me niet zo bezig”.

Rieter wordt de opvolger van Arthur de Haan (53), die na 23 jaar Legal & General (en rechtsvoorgangers) algemeen directeur wordt bij CIL in Egypte, een joint-venture van het Britse moederbedrijf Legal & General. De Haan heeft zijn opvolger zelf uitgezocht. “Ik ken hem van het Actuarieel Genootschap en momenteel is hij een klant van ons”, zegt Rieter.
Met ons doelt ze op haar huidige werkgever PricewaterhouseCoopers (PWC). Rieter is daar nu verbonden aan de afdeling Actuarial Services. “Ik werk veel samen met accountants, onder meer bij het omzetten van jaarrekeningen.” Rieter, gehuwd en moeder van een zestien maanden oude dochter, werkt sinds 1998 voor PWC. “Maar ik ruil de rol van adviseur graag in voor die van beslisser.” Ze kent die rol, want daarvoor werkte ze drie jaar als actuaris voor Zwitserleven. Haar studie Econometrie volgde ze in Groningen.
Bij Legal & General wordt Rieter niet alleen verantwoordelijk voor de afdelingen Actuariaat en Financiën maar ook voor de Backoffice en Automatisering. “Dat is voor mij de grootste kans. En de grootste uitdaging ja, want Legal & General heeft een naam hoog te houden.”

Reageer op dit artikel