nieuws

EDC komt met Cross Border Hypotheek

Archief

Het Europees Diensten Centrum (EDC) is gestart met de verkoop van de Cross Border Hypotheek, speciaal bedoeld voor klanten die een huis in het buitenland kopen.

De hypotheek wordt in eerste instantie verkocht in Spanje, Frankrijk, België, Duitsland en Italië. Mogelijk wordt daar binnenkort Portugal aan toegevoegd. “De klant kan de hypotheek in Nederland sluiten via ons volmachtbedrijf EDC Assuradeuren. Via de tussenpersoon kan de aanvraag online worden geaccepteerd en wij regelen de rest”, aldus EDC-directeur Gert-Jan van der Leek. “In elk land hebben wij een samenwerkingsverband met financiële planbureaus, zodat alle fiscaal-juridische aspecten kunnen worden geregeld. Aan de hypotheek kan ook een schadepakket worden gekoppeld met buitenlandse voorwaarden, maar met een Nederlandse tekst.”
Er zijn meerdere geldverstrekkers voor de Cross Border Hypotheek. “Er zijn er nu zeven à acht, maar dat aantal groeit nog.” De hypotheek kan worden gesloten in een aflossingsvrije, een lineaire, een annuïteiten-, een leven- en een beleggingsvariant. De looptijd is maximaal 25 jaar.
De hypotheek kan gesloten worden voor zowel de eerste als de tweede woning. “Dat is vooral aantrekkelijk voor lijfrenteniers; mensen die het grootste deel van het jaar in het buitenland willen gaan wonen”, zegt Van der Leek. “Er zijn bij dit product wat ruimere fiscale mogelijkheden.”

Reageer op dit artikel