nieuws

‘Echte acceptatie van Gidi is een kwestie van mentaliteit’

Archief

“Bij deze neem ik de vrijheid om te reageren op een artikel in AM 17 getiteld: “Oosterbaan Martinus somber over Gidi bij ongeorganiseerden”.

Steeds vaker wordt in diverse artikelen een toon gezet alsof de niet-georganiseerde tussenpersonen er maar een beetje bijhangen. Ze bestaan dan wel, maar ach, ze zijn niet aangesloten bij NVA of NBVA, dus ze rotzooien maar wat aan en kunnen niet tippen aan de kwaliteit die een georganiseerd kantoor kan bieden.
De heer Oosterbaan Martinus voorziet dat veel niet-georganiseerde tussenpersonen niet, of niet tijdig, zullen gaan werken volgens de Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair. Hij heeft geen hoge verwachting van de acceptatie van de Gidi door deze groep. Volgens mijn bescheiden mening, als niet-georganiseerde tussenpersoon, geeft het lidmaatschap van één van de brancheorganisaties geen enkele garantie dat de Gidi wél wordt geaccepteerd. Enkel de verplichting, die het lidmaatschap van NVA of NBVA met zich meebrengt, om volgens de Gidi te werken, houdt niet automatisch in dat de gedragscode ook wordt geaccepteerd. Als lid van de brancheorganisaties moet je wel, je hebt geen keus, maar sta je er ook achter?
Het al of niet accepteren van de gedragscode is, evenals het al of niet aangesloten zijn bij het klachteninstituut SKV, een kwestie van mentaliteit. De Gidi geeft de klant eindelijk datgene waar hij al jaren recht op heeft: informatie. En daar is niks mis mee. We hebben niets te verbergen, toch?
Als niet-georganiseerde tussenpersoon is ons kantoor wél aangesloten bij het SKV en onze Advieswijzer voor de Gidi is klaar. Al onze bestaande klanten hebben inmiddels een exemplaar ontvangen en nieuwe relaties krijgen bij het eerste contact een advieswijzer uitgereikt. Bij hoeveel georganiseerde tussenpersonen is dit ook het geval?” A.E. Timmer, Financieel Adviesburo Timmer Oosterwolde

Reageer op dit artikel