nieuws

EAG Assuradeuren van start gegaan

Archief

De Eindhovense Assuradeuren Groep (EAG), het nieuwe volmachtbedrijf van BAE-Groep, is begin dit jaar operationeel geworden.

EAG gaat van start met een volmacht van Elvia Reisverzekeringen. Op termijn komen daar andere volmachtgevers bij. “Met diverse maatschappijen zijn we in gesprek, maar niet iedereen wil of kan onze wensen honoreren”, zegt directeur André Bastiaans. Hij hoopt op de Nieuwjaarsmarkt van 18 januari meer informatie te kunnen verstrekken.
Overigens heeft de op- en inrichting van het volmachtbedrijf veel tijd en energie gekost, aldus Bastiaans. “We zijn sinds de aankondiging begin vorig jaar hard bezig geweest. We starten nu met de overvoer van de reisportefeuille van BAE-Groep naar het nieuwe assuradeurenbedrijf.”
Volgens Bastiaans is met deze overvoer een brutopremie-inkomen van ongeveer e 0,2 mln gemoeid. “Met deze exercitie kunnen we de nodige praktijkervaring opdoen voor toekomstige overvoeracties.” Hij sluit niet uit dat EAG “afwijkende productvormen” gaat voeren, waarbij het verzekeringsrisico wordt ondergebracht in pool-volmachten.

Reageer op dit artikel