nieuws

Duitse samenwerking Ergo en HypoVereinsbank

Archief

In Duitsland gaan Ergo, het tweede verzekeringsconcern van het land, en HypoVereinsbank (HVB), de tweede bank van het land, nauw met elkaar samenwerken. De bindende factor is aandeelhouder Münchener Rück.

’s Werelds grootste herverzekeraar Münchener Rück bezit 90% van de aandelen Ergo en 25,7% van de aandelen HVB. De herverzekeraar wil door middel van cross-selling het rendement van beide bedrijven flink verhogen. De strategische plannen leiden in eerste instantie tot het over en weer gebruiken van elkaars verkoopkanalen.
De 2.400 kantoren van HypoVereinsbank zullen verzekeringen van de Ergo-dochters Hamburg-Mannheimer (leven en ongevallen) en DKV (ziektekosten) in hun assortiment opnemen. Producten van de Ergo-dochters Victoria (leven en schade) en DAS (rechtsbijstand) werden al langer door HVB verkocht. Het personeel krijgt speciale verzekeringsopleidingen. De bank verwacht de verzekeringsomzet in 2006 op e 500 mln te hebben: drie keer zo veel als nu het geval is. Vooral in de particuliere opbouw van pensioenrechten zien partijen een grote markt.
Anderzijds gaan zo’n 17.000 verzekeringsagenten van Ergo typische bankproducten aan hun arsenaal toevoegen. Ook zij zullen hiervoor extra trainingen krijgen. Op grote verkoopkantoren van Ergo zullen mensen van HypoVereinsbank vermogensadviezen gaan geven aan verzekeringsklanten.
De samenwerking wordt ook in het buitenland geïntensiveerd, zoals tussen Ergo en Bank Austria in Oostenrijk en in Polen. In ons land is Ergo actief met NVS, Nieuwe Hollandse Lloyd, DAS Rechtsbijstand en Rijnmond.

Reageer op dit artikel