nieuws

Drie verzekeraars over op één autoschadesysteem

Archief

Achmea, Interpolis en Univé gaan nog dit jaar één managementsysteem gebruiken voor reparatie en expertise van autoschaden. Daartoe wordt de onderneming Dispatch Nederland opgericht.

De drie verzekeraars zijn samen goed voor een marktaandeel van 27% in autoverzekeringen en behandelen per jaar circa 400.000 schadegevallen. Het nieuwe systeem is ontwikkeld door Achmea, gebaseerd op het ASP-model (application service providing) en via internet toegankelijk. Vorige week is een intentieverklaring getekend met betrekking tot de oprichting van Dispatch Nederland. Nog dit jaar willen Achmea, Interpolis en Univé met het systeem gaan werken. De hosting is in handen van het Rai Datacenter.
Met Dispatch kunnen betrokken verzekeraars, schadeherstellers en schade-experts het reparatie- en exepertiseproces online organiseren en volgen. Op termijn wordt het systeem ook beschikbaar gesteld aan andere partijen.

Reageer op dit artikel