nieuws

Drie jaar cel in Tema-fraude

Archief

De 35-jarige J.T. uit Steenbergen is tot drie jaar cel veroordeeld, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens oplichting en valsheid in geschrifte.

Zijn maatje L.M. van de Tema Adviesgroep (Dinterloord) staat in februari terecht. De twee vennoten werden maart dit jaar gearresteerd tijdens een inval op zes plaatsen in het westen van Noord-Brabant. Ruim veertig mensen hebben aangifte gedaan; hun gezamenlijke schade bedraagt e 260.000.
Volgens de rechtbank in Breda heeft T. kredietaanvragen vervalst door namen en rekeningnummers van klanten te veranderen in die van Tema Adviesgroep. Verder heeft hij klanten blanco-overeenkomsten laten tekenen en beleggingsgelden verduisterd. Zelfs bekenden met wie hij op wintersportvakantie ging, werden het slachtoffer. De officier van justitie had vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist, omdat tegen T. vorig jaar al eens – zonder enige gedragsverandering – proces-verbaal was opgemaakt.

Reageer op dit artikel