nieuws

Downloaden formulieren verzekeraars groeit

Archief

Het downloaden van aanvraagformulieren van verzekeraars via www.koopeenpolis.nl groeit gestaag. De site wordt geëxploiteerd door Gerrit-Jan Doorneweerd, directeur van Doorneweerd Assurantiën in Amsterdam.

“Maandelijks worden ruim dertigduizend schade- en levenformulieren afgenomen door tussenpersonen.” Eind 2002 zijn dat er volgens Doorneweerd vijftigduizend bij het huidige groeitempo van 10% per maand. Op de site staan zo’n zevenhonderd formulieren van 25 maatschappijen. De site trekt per maand vijfduizend bezoekers, aldus Doorneweerd.
Ongeveer 20% van de formulieren die worden gedownload door tussenpersonen, betreft algemene formulieren. Bij zeker 80% gaat het om maatschappijformulieren van verzekeraars
Doorneweerd is aan het onderhandelen met verzekeraars over een kostenvergoeding voor het aanbieden van hun maatschappijformulieren voor aanvraag, mutaties en schademelding. “Ik zie het als een soort adverteren van verzekeraars op mijn website. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium.”
Doorneweerd startte twee jaar geleden met de website.

Reageer op dit artikel