nieuws

Douwes weg bij Stater

Archief

Algemeen directeur Rik Douwes is begin deze maand vertrokken bij Stater. Een meningsverschil over de wijze waarop de groei van het bedrijf bereikt moet worden, is de reden van zijn vertrek. Harry de Brauw neemt zijn taken waar.

Douwes heeft sinds de oprichting in 1997 de leiding gehad bij Stater. Daarvoor was hij werkzaam bij moederbedrijf Bouwfonds. Volgens een woordvoerster waren Douwes en de raad van commissarissen het niet eens over de te volgen strategie van het facilitaire hypotheekbedrijf. “Stater wil groeien. We zijn een verandertraject ingegaan, waarbij we ons expliciet gaan richten op de grote spelers in de markt. Het meningsverschil ging over de wijze waarop we die groei moeten gaan bereiken.”
De groeiplannen van Stater worden vooral ingegeven door de toenemende concurrentie van nieuwe spelers als Quion en de recent gestarte Mortgage Processing Service van Unisys en Infra Design. “We moeten wel gaan groeien, ook in het buitenland. We gaan bijvoorbeeld in Duitsland en België onze activiteiten uitbreiden.”
Rik Douwes was het niet eens met de raad van commissarissen.

Reageer op dit artikel