nieuws

Doorstart voor ‘supermarkt’ Money Eyes

Archief

De in mei failliet verklaarde financiële supermarkt Money Eyes gaat een doorstart maken. De nieuwe eigenaar houdt zich nog schuil.

Paul van der Meijs, die directeur blijft van het in Amstelveen gevestigde Money Eyes, wil de nieuwe eigenaar nog niet bekend maken. “We vinden het beter daar nog even mee te wachten.” Vooralsnog zijn de deuren nog gesloten en is de internetsite niet actief.
In elk geval hebben de vorige eigenaren Hans Eysink-Smeets, supermarktketen Vomar en de Deense bank Jyske zich teruggetrokken. Zowel Eysink-Smeets als Vomar zeggen de identiteit van de nieuwe eigenaar niet te kennen. Overigens bezat ook Van der Meijs 4% van de aandelen van het failliet gegane Money Eyes.
Volgens het verslag van curator Cees van de Meent staat bij handelscrediteuren een schuld van f 1,75 mln open. Negen van de tien medewerkers treden bij de nieuwe eigenaar in dienst. Voor de inventaris en de goodwill van Money Eyes wordt f 595.000 betaald.

Reageer op dit artikel