nieuws

Doorlopende reisverzekering populair

Archief

Uit een marktonderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders inmiddels een doorlopende reisverzekering heeft gesloten. Medische kosten zijn de meest voorkomende en hoogste schadepost.

Het onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbureau Interview/NSS, geeft aan dat 45% van de Nederlanders een doorlopende reisverzekering heeft: 25% met dekking binnen Europa en 20% met werelddekking. Verder blijkt dat van alle Nederlanders 46% wel eens een beroep op zijn reisverzekering heeft moeten doen.
Medische kosten vormen met 23% de meest voorkomende schadepost, gevolgd door reisannulering (17%) en bagageschade (14%). Gemiddeld zorgen medische kosten ook voor het hoogste schadebedrag: ruim f 2.200. Annulering betekent een schadepost van gemiddeld f 1.500.

Reageer op dit artikel