nieuws

Doek valt voor FDS en Keegstra

Archief

Inkoopbedrijf FDS (Forte Door Samenwerking) en assurantiekantoor Keegstra Financiële Adviesgroep zijn door de rechtbank in Zwolle failliet verklaard.

De aanvraag is gedaan door SNS Reaal dat zegt nog “een substantieel bedrag” tegoed te hebben. SNS Reaal heeft in beide vennootschappen een aandelenbelang van 42%. De rest is in handen van Ulbe Keegstra en – een klein deel – van John Schuyt. De activiteiten lagen al enige tijd stil.
Bedrijfsvereniging GAK zei een maand geleden het faillissement te hebben aangevraagd. Tot een uitspraak kwam het echter niet. SNS Reaal heeft vorige week overigens ook het faillissement aangevraagd van Keegstra Investment, de vennootschap waaronder FDS valt. Dat verzoek is aangehouden.
Volgens eigen zeggen kwam Keegstra (en FDS) in problemen door affaires rond de beleggingsproducten Triple Plus – van het al langer failliete Woonzeker Elst – en Plentium Trust. Als aanbieders van Plentium Trust, dat net als Triple Plus een rendement beloofde van 29,9% per jaar, werd FDS door De Nederlandsche Bank publiekelijk gesommeerd te stoppen met het product.
De jongste bedrijfsgegevens van FDS en Keegstra Financiële Dienstverlening dateren van 2000. FDS leed dat jaar een verlies van e 66.900, waardoor het eigen vermogen nog dikker in het rood terecht kwam: e -147.000. Bij Keegstra Financiële Dienstverlening, ook handelend als Financiële Adviesgroep Flevoland, waren die cijfers e -112.700 (resultaat) en e -147.800 (eigen vermogen).
Keegstra beleefde in juni 2000 een eerder faillissement met Marktinformatie Financiële Dienstverlening, waarvan hij voor 50% eigenaar was.

Reageer op dit artikel