nieuws

D&O ziet aantal cursisten groeien

Archief

Bureau D&O heeft vorige maand de duizendste cursist van het jaar begroet. Volgens D&O is er sprake van een sterke opleving op opleidingengebied.

De duizendste cursist was de heer Maarten van der Vlies (Het Adviesloket Veldhoven), die de workshop Schade mkb volgde. Sylvia The, manager Opleidingen bij D&O, meldt een sterke groei van het aantal cursisten: “In de afgelopen jaren is het accent bij opleidingen vooral op het gebied van levensverzekeringen gelegd. Dit heeft enerzijds geleid tot een zekere opleidingsvermoeidheid. Anderzijds is het bijblijven op het gebied van kennis van schadeverzekeringen bij velen wat verwaterd”. Dat heeft geresulteerd in een opleving. Dit jaar verwacht D&O tussen de drieduizend en vierduizend cursisten.
In de opleidingen is het accent verschoven van theoretische naar praktijkkennis. “Steeds meer proberen wij in opleidingen te werken met de documenten die de cursisten ook in hun dagelijks werk tegenkomen”, aldus The. Een andere vernieuwing is het afsluiten van opleidingen met een onafhankelijke toets. “Hierover hebben wij op dit moment contact met de Stichting Examens Assurantiebedrijven. Een onafhankelijke toets achteraf is voor iedereen positief. Binnen enkele maanden zullen de nieuwe opleidingseisen in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening bekend zijn. Voor de nieuwe opleidingen starten wij direct met deze onafhankelijke toetsen”, zegt The.
Cursist nummer duizend, Maarten van der Vlies, ontvangt bloemen van Angela Slingerland, consultant Opleidingen bij D&O.

Reageer op dit artikel