nieuws

Dit is het jaar van de auto’s

Archief

Dit is het jaar van de auto’s

In de relatiemarketing binnen de verzekeringsbranche zijn bezoeken aan theatervoorstellingen en internationale voetbalwedstrijden, boottochtjes en golfclinics al jaren toppers. Het afgelopen jaar zijn wij overspoeld met gebeurtenissen die met automobielen te maken hebben, zoals slipcursussen op Zandvoort, rally-wedstrijden en toertochten in klassiekers. Verder kunnen assurantiekantoren tijdelijk een van hun reclame voorzien voertuig winnen of mogen ze een tijdje in een jaloers makende sportwagen rijden.
Delta Lloyd verblijdde vorige maand enkele tussenpersonen met het vooruitzicht van een weekendje in een Ferrari F355 GTS. Deze prijs was bestemd voor de drie tussenpersonen die in het afgelopen jaar de hoogste nettopremie voor technisch verzekeraar Praevenio hadden geboekt. Twee van die winnende kantoren zetelen in Noord-Holland, respectievelijk in Hoorn en in IJmuiden. Daar moesten wij direct aan denken, toen alom in de pers het bericht verscheen over een Ferrari F355 GTS die op zondag 20 oktober in een sloot bij het Noord-Hollandse Heemskerk was gevlogen. De politie heeft de identiteit van de tijdelijke bestuurder, een 41-jarige Haarlemmer, te vuur en te zwaard beschermd. Volgens de internetsite Webregio.nl had de bestuurder de auto een weekend tot zijn beschikking gekregen. “Dit bleek een gewonnen prijs van een verzekeringsmaatschappij, omdat hij jarenlang schadevrij had gereden.”
In de versie van het Haarlems Dagblad en De Telegraaf had het niet met schadevrij rijden te maken, maar zou het de hoofdprijs van een prijsvraag zijn geweest. Of zou het toch om een van die productieve intermediairs zijn gegaan?
In tegenstelling tot wat iedereen meteen denkt, zou het absoluut geen kwestie van te hard rijden zijn geweest. Volgens een ooggetuige die vlak achter de rode sportwagen reed, was de snelheid beperkt maar lag er een plastic verpakking van bouwmateriaal op de weg; leuke speuropdracht qua verhaalsactie.
Podiumplaats voor raceteam van Akkermans
Eén van de drie deelnemende raceteams van Akkermans & Partners heeft dit seizoen de tweede plaats behaald in het 53 deelnemers tellende veld van de Seat Endurance Cup. In de maanden april tot en met oktober zijn er races gehouden op de circuits van Zandvoort, Zolder en Assen. Voor Akkermans & Partners, dat voor de tweede keer deelnam aan de Seat Endurance Cup, kwamen in totaal twintig coureurs (werknemers van verzekeringsmaatschappijen en belastingadvieskantoren) in actie.
Bloemkool belangrijker dan geld
Iedereen vindt het leuk om een cadeautje te krijgen. De bloemkolenactie van Amicon was dan ook een groot succes. In het vorige AM meldden wij, dat men kennelijk van heinde en ver naar Amersfoort kwam om ’s avonds gratis bloemkool te eten. Dat ‘heinde en verre’ maakten wij op uit het feit dat sommigen in de auto, met het stratenboek op schoot, bij de kolenkraam arriveerden. Maar het kan nog gekker. Ook twee, normaliter onverstoorbare, mannen op een geldtransportauto lieten zich door de bloemkolen verleiden. Omdat het hen verboden is de autoramen open te draaien, hadden ze er iets op gevonden: de auto met de achterkant tegen de bloemkolenkraam aan, deuren open, snel de kolen in ontvangst nemen, en de deuren weer dicht.
Onze tip van de week luidt dan ook: bent u van plan een geldauto te overvallen, gooi er dan wat geld tegen aan voor een kraam met weggeefartikelen.
Claim nu in de videotheek
Voor de liefhebbers: de film Claim is op video uitgebracht en nu te koop en te huur. Claim gaat over oplichting van de verzekering via een (niet) gezonken schip. Het is een Engelstalige film van Nederlandse makelij, die eerder dit jaar honderden branchegenoten bijeenbracht in het oude Luxortheater in Rotterdam voor een exclusieve bioscoopvertoning. Nu dus beschikbaar voor iedereen. = = = = = = = = VIJFDE KOLOM Brengt Amicon carnavalshit van André van Duin weer terug in de hitparade?

Reageer op dit artikel