nieuws

Directielid stapt op bij Univé

Archief

Jan Kuper, plaatsvervangend algemeen directeur van Univé, stapt 1 februari op. Zijn taken heeft hij al per 1 januari overgedragen.

Het vertrek van Kuper (48) vindt volgens de directie in goed overleg plaats. Als redenen voor zijn afscheid worden opgegeven: het niet doorgaan van de fusie met VGZ en IZA en de voorgenomen reorganisatie van de onderlinge. Als gevolg van het afketsen van de fusie verviel het uitzicht voor Kuper op een positie in de raad van bestuur van de fusiecombinatie. “Dit heeft tot de conclusie geleid bij Kuper dat hij zijn carrière niet wenst voort te zetten binnen Univé”, aldus de directie.
Kuper (48) is sinds 1987 in dienst van Univé en rechtsvoorgangers. Hij begon als controller bij de toenmalige DLG Verzekeringen in Assen, waar hij later adjunct-directeur werd. Na de fusie met Univé in 1991 werd hij benoemd tot directeur Financieel Economische Zaken, waarna hij tien jaar later zijn huidige functie van directeur Business Unit Business Development kreeg.
Zijn taken worden vooralsnog waargenomen door Martin Visser, directeur Distributie, die de aansturing van de Business Unit Business Development voor zijn rekening neemt. Jeannette Horlings-Koetje, manager P&O, neemt de afdelingen Facilitaire Zaken en Concernverkoop onder haar hoede. Kees Hamster, afdelingsmanager Controlling, vervangt Kuper als het gaat om Accountinghouse. De afdelingen Herverzekering, Beleggingen, QA&A, Actuariaat en Controlling vallen vooralsnog rechtstreeks onder algemeen directeur Edwin Velzel.

Reageer op dit artikel