nieuws

Directeur Fred Kagie weg bij FNV Financieel Advies

Archief

Bij FNV Financieel Advies is eind vorige week directeur Fred Kagie (48) met onmiddellijke ingang geschorst. Als interim-manager is – de net als Kagie uit FNV-kring afkomstige – Hans de Keijzer aangesteld.

FNV Financieel Advies is een joint-venture van FNV Bondgenoten en Independer, een vergelijkingssite van financiële producten. Bij het eind 2001 opgerichte bedrijf werd vakbondsman Kagie per 1 januari 2002 aangesteld als directeur. Daarvoor was hij lid van het hoofdbestuur en algemeen secretaris van FNV Bondgenoten.
Gevraagd naar de motieven voor de schorsing, zegt Willem Noordman, voorzitter van de raad van commissarissen, dat deze te maken hebben met de uitoefening van de taken van een algemeen directeur. “Er was bijvoorbeeld geen sprake van verschil in visie op het te voeren beleid”, aldus Noordman, hoofdbestuurslid van FNV Bondgenoten.
Vijftien medewerkers
FNV Financieel Advies telt circa vijftien medewerkers. In samenwerking met Independer wordt aan vakbondsleden financieel advies geboden. Er ligt ook een rol voor het bemiddelingsbedrijf bij grote reorganisaties in het bedrijfsleven. “Onze leden vallen bij zo’n reorganisatie onder een sociaal plan en krijgen vaak een ontslagvergoeding. In de meeste gevallen adviseren wij hun dat bedrag te cashen. Het geld kan dan gebruikt worden voor bijvoorbeeld koopsommen en direct ingaande lijfrenten”, verklaarde Kagie vorig jaar tegenover AssurantieMagazine.
Beoogd opvolger van Kagie is, naar verluidt, Anne-Marie Snels. Zij is coördinator van de vakcentrale FNV in Brussel. Mogelijk valt daarover een besluit in de algemene vergadering van aandeelhouders van FNV Financieel Advies die voor 29 september gepland staat.

Reageer op dit artikel