nieuws

DIN introduceert eigen vermogensbeheerhypotheek

Archief

Dutch Insurance Network, dochter van Dutch Insurance Group, introduceert 1 april een Vermogensbeheerhypotheek voor de aangesloten assurantiekantoren.

Het exclusieve hypotheekproduct wordt aangeboden in samenwerking met Hypotrust, die voor de geldlening zorgt. De aflossing geschiedt middels de FundSelector, een beleggersgiro die gekoppeld is aan de internetsite van het intermediair en ontwikkeld is in samenwerking met vermogensbeheerder Optimix en automatiseerder Davinci.
De FundSelector biedt actief vermogensbeheer tegen lage kosten voor de cliënt. Er wordt belegd in de best presterende beleggingsfondsen uit de markt (multi-manager fund). Naast initiële stortingen is tevens periodieke inleg, en ook periodieke onttrekking mogelijk (inkomensplanning).
Een koppeling met de internetsite van de tussenpersoon maakt het voor de klant mogelijk dagelijks de waarde van de beleggingen te volgen. De minimale premie-inleg is e 1.500, bijstortingen zijn mogelijk vanaf e 200. De aan- en verkoopkosten zijn beide 0,25%, terwijl er jaarlijks een beheervergoeding van 1% verschuldigd is.
De tussenpersoon heeft inzicht in de waardeontwikkeling van de beleggingen van de totale cliëntenportefeuille. Voor de driejarige licentie betaalt het intermediair e 795 (ex btw) per jaar naast de installatiekosten van e 675 (ex btw). Ter introductie geldt een korting van e 400 tot 1 januari 2004. De jaarlijkse provisie voor het intermediair bedraagt 0,8% over het gemiddelde belegde vermogen.

Reageer op dit artikel