nieuws

DIN HypotheekDesk krijgt volmacht van Hooge Huys

Archief

De HypotheekDesk van Dutch Insurance Network (DIN) heeft een volmacht ontvangen van Hooge Huys. Daarmee komt het aantal volmachten op zes.

De HypotheekDesk heeft dit jaar tot en met juni voor e 225 mln aan geaccepteerde hypotheken opgeleverd. Van het totaal aantal uitgebrachte offertes wordt circa 55% omgezet in een hypotheek. “Dat is het landelijk gemiddelde”, zegt directeur Robin Baks. “We hebben volmachten van Hypotrust, Argenta, BLG en Direktbank”, aldus Baks. “Via de NFP Hypotheekdesk (die werkt voor het Nederlands Financieel Planbureau) hebben we als enige partij een volmacht van Obvion.” De nieuwe volmacht van Hooge Huys levert de DIN-deelnemers tot eind dit jaar een provisie op die kan oplopen tot 1,5%.
DIN is bezig met een project om de hypotheekdesk opnieuw in te richten. “We willen de procesgang automatiseren om de medewerkers te stimuleren nog meer offertes om te zetten in hypotheken.”
Inmiddels maken driehonderd NBVA-kantoren gebruik van de hypotheekdesk, die nu een half jaar actief is voor de leden van de standsorganisatie. In die tijd zijn voor hen 1.043 aanvragen verwerkt.

Reageer op dit artikel