nieuws

Dickey speurt al langer naar brandstichting

Archief

“Met be(ver)wondering namen wij kennis van het bericht ‘Smokey speurt naar brandstichting’ op de voorpagina van het AssurantieMagazine van 9 mei 2003. Indien het Bavelse schadeonderzoekbureau Stekelenburg meent een primeur te hebben, dan vergist het zich daarin. Onze speurhond Dickey, een vierjarige beagle, speurt voor ons expertisebureau al langer naar brandstichting. Dit hebben wij hem laten aanleren door een politiehondenvereniging in samenwerking met de brandweer en met toestemming van de Dierenbescherming.

Een hond (en met name beagles) is vrij gemakkelijk op te leiden tot speurhond op mogelijk toegepaste brandversnellende middelen. Dickey heeft echter noch nimmer brandstichting kunnen aantonen. Hiervoor zijn toch echt nog steeds experts op dit gebied voor nodig.”
J.J.J.G. Vos,
Esta Expertise

Reageer op dit artikel