nieuws

Detailhandel wil meer dan dubbele dekking kasgeld

Archief

De verdubbeling van de kasgeldverzekering die verzekeraars zijn overeengekomen met hun klanten is niet toereikend. Dit zegt Herman van der Geest, voorzitter van de projectgroep invoering euro van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Van der Geest baseert zich op de signalen die hij krijgt uit de supermarktwereld. “Men verwacht veel meer dan het dubbele aan kasgeld in huis te hebben. Vandaar dat ik de oproep heb gedaan aan verzekeraars op de beurs ‘Euro in Detail’ om zeker tot vier keer de normale hoeveelheid kasgeld te gaan. Ik verwacht er echter weinig van, want we hebben vanaf het begin al weinig medewerking gehad van de verzekeraars.” Van der Geest heeft wel vertrouwen in de alertheid van de politie rond de jaarwisseling. “Alle verloven zijn ingetrokken en er is veel meer politie op straat.”
Het Verbond van Verzekeraars reageert verbaasd op de uitspraken van Van der Geest. “Het Ministerie van Financiën heeft gezegd dat twee keer de hoeveelheid voldoende is. Voor ons is het probleem opgelost. Wij vinden dat de verzekeraars een royaal gebaar hebben gemaakt. Niet iedere winkel is natuurlijk hetzelfde, dus er zal in enkele gevallen ook maatwerk geleverd zijn”, aldus een woordvoerder van het Verbond. Opmerkingen: VOOR DE EUROPAGINA

Reageer op dit artikel