nieuws

Delta Lloyd wil af van duizend tussenpersonen

Archief

Delta Lloyd heeft ruim duizend tussenpersonen eind juli per brief laten weten dat zij de samenwerking ‘per heden bevriest’. De betrokken kantoren brengen volgens de maatschappij te weinig posten aan en daarnaast is hun bestaande portefeuille bij Delta Lloyd zeer klein.

In de brief stelt de maatschappij dat zij na een analyse heeft geconcludeerd “dat Delta Lloyd voor u geen voorkeursmaatschappij is”. Het aanhouden van een agentschap zou dan voor beide partijen een kostbare zaak zijn, vindt de maatschappij.
Delta Lloyd verklaart desgevraagd, dat het gaat om kantoren die per jaar één à twee posten aanbrengen en waarvan het aantal polissen bij Delta Lloyd op twee handen te tellen is.
“Het bevriezen van het samenwerkingsverband betekent dat wij (met betrekking tot al uw aanstellingen) geen nieuwe zaken meer zullen accepteren”, schrijft de maatschappij. “Uw bestaande provisierechten blijven uiteraard gerespecteerd.”
Hard aangekomen
Vooral bij tussenpersonen van wie het kantoor al tientallen jaren zaken doet met Delta Lloyd, is de brief hard aangekomen. Zoals bijvoorbeeld bij Frits van Leeuwenkamp in Almelo. “Wij doen al veertig jaar zaken met Delta Lloyd. Eerst is ons de inspecteur al afgepakt en nu dit…”.
Bij het secretariaat van de NBVA zijn circa tien reacties van leden binnengekomen, bij de NVA ongeveer een handvol. Bij beide organisaties bestaat enig begrip voor de motieven van Delta Lloyd, anderzijds maken zij zich zorgen om de verkleining van het maatschappijenaanbod bij het intermediair.

Reageer op dit artikel