nieuws

Delta Lloyd sluit deuren Belgische schadedochter

Archief

Delta Lloyd beëindigt haar schadeactiviteiten in België. Dochter Ohra Belgium zal binnen vijftien maanden de deuren definitief sluiten. De dochtermaatschappij kampt de laatste jaren met grote verliezen.

Ohra Belgium ontstond in 1999 uit de samenvoeging van drie regionaal werkende schadeverzekeraars: De Poperingse Verzekeringen, Antverpia en Het Belgisch Verhaal. Twee jaar later werd – in het kader van een reorganisatie – daar het Belgische levenbedrijf van de Britse moeder CGNU (nu Aviva) aan toegevoegd. Het schadebedrijf werd destijds verkocht aan Winterthur. Vervolgens werden in 2001 tevens de levenactiviteiten weer uit Ohra Belgium gehaald en ondergebracht in een nieuwe maatschappij: Delta Lloyd Life.
Verlieslatend
Het schadebedrijf van Ohra Belgium (112 medewerkers) slaagde er niet in winstgevend te worden. Met name de zwaar verliesgevende activiteiten in de markt voor autoverzekeringen en brandverzekeringen leidden vorig jaar tot een negatief eigen vermogen van e 35 mln. Moederbedrijf Delta Lloyd draait nu de geldkraan volledig dicht. Dat houdt in dat 227.000 polissen, onder wie 75.000 autoverzekeringen, moeten worden overgesloten naar een andere risicodrager. Eind 2001 had de maatschappij overigens al 12.500 verliesgevende autopolissen in Wallonië opgezegd. De portefeuille van Ohra Belgium omvat circa e 40 mln brutopremie.

Reageer op dit artikel