nieuws

Delta Lloyd op zoek naar overnames in Duitsland

Archief

Delta Lloyd heeft in Duitsland het vizier gericht op verdere groei. Dat wil het concern vooral bereiken door middel van overnames.

Volgens Frans van der Veer, de eerste man van Delta Lloyd in de Bondsrepubliek, kijkt zijn bedrijf vooral naar levensverzekeraars en overige (deel)portefeuilles die andere verzekeraars willen afstoten.
Het één en ander past volgens hem in de strategie van het Britse moederbedrijf Aviva die in alle landen waar zij actief is een plaats in de top-10 nastreeft. Overigens is het concern op levengebied ook op zoek naar een bank als businesspartner. Daarnaast ziet het ook mogelijkheden voor autonome groei en in productinnovatie.
Aviva, het op één na grootste Britse verzekeringsconcern, heeft verder aangekondigd zijn assurantiemakelaarsdochter Hill House Hammond te gaan sluiten. Met de sluiting van het assurantiemakelaarsbedrijf verdwijnen 1.600 arbeidsplaatsen. Aviva verwacht dat 240 medewerkers werk kunnen vinden bij de sterk groeiende direct-writingactiviteiten van het concern. De makelaarsportefeuille van Hill House Hammond wordt naar dit direct-writingonderdeel overgeheveld.

Reageer op dit artikel