nieuws

Delta Lloyd: ook afsluitprovisie bij Financieel Vrijheidsplan

Archief

De provisieregeling voor het Financieel Vrijheidsplan van Delta Lloyd is gewijzigd. Het product kende alleen doorlopende provisie, maar het intermediair kan nu kiezen uit vijf combinaties van afsluit- en doorlopende provisie.

Per polis kan voor één van de varianten worden gekozen. “Vanuit de markt kwam het signaal dat het intermediair graag de keuze heeft”, verklaart Delta Lloyd, dat verder nieuwe offerteprogrammatuur heeft ontwikkeld en het online aanvragen en offreren via het Delta Lloyd Digitaal Domein heeft vereenvoudigd.
Commercieel directeur Frank Elion gaf vorig jaar al aan dat Delta Lloyd weer wilde afstappen van uitsluitend doorlopende provisie als beloning, mede door het standpunt van de Belastingdienst doorlopende provisie fiscaal als afsluitprovisie te gaan behandelen. Verder blijkt het Financieel Vrijheidsplan niet beter te verkopen dan zijn voorganger Delta Life, dat een mengvorm kent van afsluit- en doorlopende provisie.
Voor het Financieel Vrijheidsplan was al een voorschotregeling ontwikkeld, waarbij tussenpersonen de contante waarde van de doorlopende provisie als lening van Delta Lloyd krijgen. Veel tussenpersonen bleken namelijk problemen te hebben met de overstap naar doorlopende provisie.

Reageer op dit artikel