nieuws

Delta Lloyd onderhandelt met IBM over uitbesteding ICT

Archief

Delta Lloyd en IBM onderhandelen over de uitbesteding van de ICT-infrastructuur van de verzekeraar aan IBM. Het betreft het rekencentrum, de midrange- en desktopcomputers alsmede de telecommunicatie.

“We zijn bezig met een inventarisatietraject binnen Delta Lloyd. Wat zijn onze kernactiviteiten voor het verzekeringsproces en waar ligt onze expertise”, vertelt woordvoerder David Brilleslijper. “Sommige expertise moet je in de markt zoeken.”
Het verzekeringsconcern is in gesprek met IBM over de uitbesteding, maar “er is nog geen definitief akkoord”, voegt Brilleslijper daaraan toe. “Er zijn vier partijen in de race, maar in eerste instantie kiezen we voor IBM. Wil dat niet lukken, dan gaan we met één van de andere drie verder praten. Maar we hebben de intentie om er samen uit te komen.” Over het tijdpad kon Brilleslijper weinig zeggen. “We willen het proces zorgvuldig doorlopen, maar het niet onnodig lang laten duren.”
Bij de voorgenomen uitbesteding zijn 250 medewerkers van Delta Lloyd betrokken. Zij gaan over naar de partner. In dat geval treedt het sociaal plan van Delta Lloyd in werking. “Maar IBM is een redelijk goede werkgever, dus wellicht is het niet eens nodig”, aldus Brilleslijper.

Reageer op dit artikel