nieuws

Delta Lloyd Nuts Ohra wordt kortweg Delta Lloyd

Archief

Begin volgend jaar gaat ‘Delta Lloyd Nuts Ohra’ kortweg Delta Lloyd NV heten. Wel blijft het label Ohra gehandhaafd voor de direct-writing en het label Nuts voor het ziekenfonds.

Concern-woordvoerder Hans Koeleman zegt desgevraagd, dat twee jaar geleden bij de fusie tussen Delta Lloyd en Nuts Ohra werd afgesproken dat op termijn de concernnaam Delta Lloyd weer zou (kunnen) worden ingevoerd. “De naam Delta Lloyd is krachtiger. Steeds meer concerns kiezen voor een kortere naam. Een korte naam ligt internationaal beter.”
Dat de naam ‘Nuts’ in Engelstalige gebieden een negatieve klank heeft (‘gek, maf, gestoord’), heeft niet meegespeeld. “Dat wisten we destijds ook wel, maar we hebben er nooit wat van gemerkt.”
Koeleman maakt de kanttekening, dat het concern in Duitsland ook onder de naam Delta Lloyd werkt (Delta Lloyd Gruppe respectievelijk Delta Lloyd België).
Hij wijst de suggestie van de hand, dat bij de fusie werd gekozen voor een tijdelijke toevoeging Nuts Ohra om de onrust bij Nuts Ohra niet te vergroten. “Er was geen sprake van onrust. Bij beide bedrijven was men blij met Delta Lloyd in zee te kunnen gaan.”
Met de operatie zijn volgens Koeleman geen grote kosten gemoeid. “De labels Ohra en Nuts verdwijnen immers niet. Het gaat vrijwel uitsluitend om het drukwerk dat door hooguit zo’n tweehonderd man wordt gebruikt. Nee, dat zijn de kosten niet.” Wel wordt in de loop van volgend jaar gekeken naar een nieuw concernlogo. Aanvankelijk voerde Delta Lloyd Nuts Ohra één gezamenlijk logo, later werden de twee logo’s van Delta Lloyd en van Nuts op het drukwerk geplaatst. “Dat gaat dus weer veranderen.”

Reageer op dit artikel