nieuws

Delta Lloyd koopt letselschadesysteem

Archief

Delta Lloyd heeft voor e 1 mln een letselschadeafhandelingssysteem gekocht van softwarebedrijf Fineos.

Met behulp van deze software kan Delta Lloyd de behandeling van letselclaims volledig automatiseren en daardoor de kosten van afhandeling reduceren.
“We waren op zoek naar een modern systeem voor het vastleggen en afhandelen van letselschades”, zegt Jan Jonker, directeur Schade bij Delta Lloyd. “Een systeem waar we jaren mee vooruit kunnen. Onze filosofie is dat dit soort claims altijd droef is en men dus gebaat is bij een goede, snelle en eerlijke afhandeling. Zowel voor de klant als het slachtoffer.”
Delta Lloyd heeft een onderzoek verricht naar beschikbare systemen in de markt en kwam tot de conclusie dat er geen kant en klaar pakket voorhanden is. “Het is allemaal maatwerk.” Uiteindelijk is gekozen voor Fineos; het Claims Management Systeem van dit bedrijf wordt omgebouwd naar een afhandelingssysteem voor letselschades. Jonker verwacht dat het systeem begin volgend jaar gereed zal zijn.

Reageer op dit artikel