nieuws

Delta Lloyd Groep kent nu concern-cao

Archief

Delta Lloyd Groep en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Dienstenbond hebben een akkoord bereikt over een concern-cao. Deze cao geldt voor circa 5.000 van de 5.150 werknemers die onder een collectieve arbeidsovereenkomst vallen.

De eerste concern-cao van Delta Lloyd geldt voor de werknemers van haar drie verzekeringsbedrijven in ons land (Delta Lloyd, Ohra en de joint-venture Delta Lloyd ABN Amro), maar niet voor de circa 150 medewerkers die onder de algemene bank-cao vallen. De concern-cao geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari dit jaar en loopt tot 1 juni 2004.
Een groot voordeel van één cao is, dat het een belangrijke belemmering voor interne doorstroming van werknemers wegneemt. Een kenmerk van deze cao is, dat de medewerkers hun arbeidsvoorwaardenpakket flexibel kunnen invullen. Er is bijvoorbeeld geen sprake van een standaardaantal werkuren per week.
De overeenkomst omvat ook een sociaal plan om de gevolgen van toekomstige reorganisaties en uitbesteding van werkzaamheden te regelen.

Reageer op dit artikel