nieuws

Delta Lloyd en Yarden: samenwerking in uitvaart

Archief

Delta Lloyd gaat nog dit jaar met uitvaartverzekeraar Yarden een joint-venture oprichten voor de ontwikkeling en verkoop van uitvaartpolissen en aanverwante zorgproducten.

Delta Lloyd is een van de laatste grote verzekeringsconcerns die nog geen serieus werk had gemaakt van uitvaartverzekeringen. ING (joint-venture Dela-RVS Uitvaartzorg), Fortis (Ardanta), Aegon (Aegon Nabestaandenzorg), Achmea (Achmea Uitvaart Services) en SNS Reaal (Reaal Overlijdenszorg) kregen de afgelopen vijf jaar allemaal oog voor de bijzondere markt van (natura-)uitvaartverzekeringen.
Op dit moment vinden de uitvaartactiviteiten van het Delta Lloyd-concern plaats bij Nationaal Spaarfonds (NSF) en Ohra. “Maar we beheren alleen een portefeuille; actief doen we niet aan verkoop van polissen”, aldus woordvoerster Andrea van Oorschot. De portefeuille NSF, afkomstig van het in NSF opgegane Noord-Braband, telt 375.000 polissen. Bij Ohra staat de teller op 28.000 polissen. Het betreft louter geldverzekeringen. Delta Lloyd wil de Ohra-portefeuille op termijn overhevelen naar NSF.
Joint-venture
Volgens Yarden-directielid Koos Vermeulen moet de nu aangekondigde samenwerking nog dit jaar leiden tot de oprichting van een joint-venture.
Laten jullie je inspireren door Dela en RVS?
Vermeulen: “Nee, niet echt. Bij mijn weten is hun joint-venture met name gericht op productie. Wat ons betreft is strategie ook een heel belangrijk aspect van de samenwerking met Delta Lloyd. Wij hopen kennis, ervaring en managementkwaliteiten te kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van sterk gespecialiseerde producten.” Delta Lloyd zegt op haar beurt hetzelfde. Van Oostrom: “We willen onze klanten een zo breed mogelijk productaanbod doen. Met uitvaart hebben weinig ervaring en die hopen we via Yarden te krijgen.”
Delta Lloyd en Yarden willen elkaars producten gaan verkopen en hopen op het vlak van thuiszorg, terminale zorg en nazorg nieuwe producten te ontwikkelen. Voorbeelden van Delta Lloyd-producten die door Yarden kunnen worden verkocht zijn spaarproducten (voor inkoop van zorg) en zorgproducten. Het verkoopapparaat van NSF dat ingezet kan worden voor de afzet van natura-uitvaartpolissen van Yarden, bestaat uit direct-marketing en een loondienstorganisatie.
Delta Lloyd is een van de laatste grote verzekeringsconcerns die nog niet actief was in uitvaartverzekeringen.

Reageer op dit artikel