nieuws

Delta Lloyd en PGGM worden het niet eens

Archief

De beoogde samenwerking tussen verzekeraar Delta Lloyd en pensioenfonds PGGM gaat niet door. Partijen hebben het plan tot oprichting van twee joint-ventures in de prullenbak gegooid.

Het grootste struikelblok is het aanvullende pensioenproduct PGGM Extra Pensioen. Het pensioenfonds wil dit product buiten de joint-venture Careon Verzekeringen houden, omdat het Extra Pensioen past binnen de collectieve pensioenregeling. Delta Lloyd ziet daarmee het commercieel meest interessante product aan de neus voorbijgaan.
“Maar het was van meet af aan duidelijk dat wij het Extra Pensioen zelf willen uitvoeren”, zo benadrukt PGGM-woordvoerder Alfred Kool. “Aanvankelijk hebben beide partijen gedacht meer voordeel van elkaar te kunnen hebben. Anders waren we er ook nooit aan begonnen.” Volgens Kool zijn Delta Lloyd en PGGM in goede harmonie uit elkaar gegaan. “We vinden dit besluit allebei niet leuk.”
ABP
Delta Lloyd had het voornemen om in Careon Verzekeringen een meerderheidsbelang van 72% te nemen. Careon is goed voor een premie-omzet van zo’n e 100 mln per jaar, onder meer uit ziekteverzuimverzekeringen. Verder zou Delta Lloyd een belang van 49% krijgen in Careon Advies. Dit bedrijf zou zich gaan bezighouden met (verlof)spaarproducten, hypotheken en employee-benefits. PGGM zegt enkele maanden de tijd te nemen voor het bepalen van de toekomst van de verzekeringsactiviteiten. Kool ontkent dat met collega-pensioenfonds ABP is gesproken over mogelijke samenwerking tussen Careon en Loyalis, het verzekeringsbedrijf van het ABP.
Delta Lloyd-topman Niek Hoek was in maart nog enthousiast over Careon: “Dit is een voorbeeld zoals wij zaken willen doen”.

Reageer op dit artikel