nieuws

Delta Lloyd en Interpolis sporen gestolen auto’s op

Archief

Het terughalen van gestolen dure personenauto’s uit Suriname heeft de initiatiefnemers relatief weinig resultaat gebracht. Nog geen tien van de 33 teruggehaalde auto’s waren bij Interpolis en Delta Lloyd verzekerd.

De terughaalacties door Nederlandse verzekeraars is niet nieuw. Al geruime tijd worden dure uit ons land gestolen auto’s teruggehaald uit onder meer Oostbloklanden als Polen en Roemenië. Nu het dievengilde zijn afzetgebied heeft verruimd met andere continenten, waaronder Afrika en Zuid-Amerika, was het logisch dat verzekeraars ook daar een kijkje gingen nemen.
In ons land zijn vooral Interpolis en Delta Lloyd actief in het opsporen en terughalen van gestolen dure personenauto’s. Interpolis en Delta Lloyd stuurden in 2000 enkele schade-experts naar Suriname vanwege de groeiende export van gestolen auto’s naar de voormalige kolonie. “Daarover hebben wij geen informatie naar buiten gebracht. Het is immers niet in ons belang om dit soort acties aan de grote klok te hangen”, zegt woordvoerder Marco Simmers van Interpolis.
De auto’s zijn vorig jaar successievelijk opgespoord. Simmers: “Het is dus niet zo dat alle 33 auto’s tegelijk in één schip zijn teruggehaald, maar dat is mondjesmaat gebeurd.” De meeste auto’s waren verzekerd bij Belgische en Duitse maatschappijen. De totale waarde van de auto’s beloopt e 2,1 mln. Hiervan komt circa e 0,7 mln toe aan Interpolis en Delta Lloyd.

Reageer op dit artikel