nieuws

Defam brengt backoffice onder in aparte holding

Archief

Financieringsmaatschappij Defam (Fortis) heeft haar backoffice ondergebracht in een aparte holding, genaamd Alfam.

Defam-directeur Jan Speksnijder houdt zijn huidige functie, maar zal zich vooral richten op Alfam, waar hij eveneens directeur van is. De dagelijkse leiding bij Defam wordt overgenomen door commercieel directeur Guus Alfrink.
Alfam is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband, dat Defam samen met de Belgische zustermaatschappij Alpha Credit heeft opgestart. De gedachte erachter is dat de backoffices van de twee maatschappijen door een nauwe samenwerking beter gaan functioneren. Verder is het de bedoeling dat Alfam in de nabije toekomst meerdere Fortis-labels gaat bedienen op het gebied van consumptief krediet.
Voor Defam betekent de afsplitsing van de backoffice dat de verkoop van de distributie gescheiden wordt. Defam blijft onder eigen naam kredieten verkopen en gaat zich voornamelijk richten op verkoop. Zo is onlangs het label Defam Totaal in de markt gezet.
Daarnaast wil Defam dit jaar komen met een eigen extranet voor het intermediair, waarop klanteninformatie, provisienota’s en contractgegevens online bekeken kunnen worden. Verder wordt met Alpha Credit gesproken over de mogelijkheden voor Nederlandse tussenpersonen op de Belgische kredietmarkt.

Reageer op dit artikel