nieuws

De Swart volgt Van de Geijn op als voorzitter Verbond

Archief

Carlo de Swart (60) wordt met ingang van 26 juni volgend jaar voorzitter van het Verbond van Verzekeraars. Hij neemt dan de hamer over van Paul van de Geijn (55), die deze sinds begin dit jaar in handen heeft.

Aegon-bestuurder Van de Geijn is de eerste Verbondsvoorzitter die er een volledige baan bij één van de belangrijkste leden van het Verbond naast heeft. “De gekozen structuur van roulerend voorzitterschap, bezet door één van de actieve toplieden uit de verzekeringsbranche, is zeer positief geëvalueerd”, aldus Van de Geijn. De verzekeraars werden min of meer tot deze structuur gedwongen na het vertrek van Jos Staatsen – die een half jaar eerder Sam Jonker was opgevolgd – en het niet kunnen vinden van een geschikte opvolger.
Als de algemene ledenvergadering er op 19 december mee instemt, wordt De Swart vanaf 26 juni (de volgende ledenvergadering) voorzitter voor de duur van één jaar. Die termijn moet voortaan voor alle roulerende voorzitters gaan gelden: van jaarvergadering tot jaarvergadering. De Swart, bestuursvoozitter van de Nederlandse verzekeringstak van Fortis (ASR), ervaart de voordracht als een bijzondere eer. “Het Verbond van Verzekeraars behartigt de maatschappelijke belangen van de bedrijfstak op een voortreffelijke wijze. Het is dan ook een bijzondere eer om voorgedragen te worden tot voorzitter.” Huidig voorzitter Van de Geijn is evenzeer content. “Ik ben blij dat de heer De Swart bereid is de fakkel van mij over te nemen.”
Carlo de Swart: “bijzondere eer”.

Reageer op dit artikel