nieuws

De Swart: ‘Geen dogma’s bij labels ASR’

Archief

Carlo de Swart, topman van Amev Stad Rotterdam Verzekeringsgroep (ASR), de verzekeringstak van Fortis, vindt dat van het handhaven van bestaande labels geen dogma moet worden gemaakt.

De Swart reageert daarmee op de aankondiging van Fortis-bestuursvoorzitter Anton van Rossum dat “op termijn de verzekeraars allemaal Fortis gaan heten” en dus dat illustere merknamen als Stad Rotterdam en Amev zullen verdwijnen. “Het doorvoeren van één merk is in het belang van de onderneming. Het is een puur bedrijfseconomische overweging, waar je niet spastisch over moet doen”, zei Van Rossum in juni tegen NRC Handelsblad.
In het maanblad Bank- en Effectenbedrijf zegt De Swart, de voormalige bestuursvoorzitter van Stad Rotterdam, dat in het fusieprotocol met Fortis afspraken zijn gemaakt over het multi-labelbeleid. “Maar afspraken hebben nooit eeuwigheidswaarde”, zo erkent hij direct. “Dus geen dogma’s, ook niet op dat punt. Maar for the time being is multi-label de strategie van dit huis.”
De Swart kondigt verder een “stringente” kostenbeheersing aan. “Sommige groepsmaatschappijen hebben te hoge kosten, het moet lean and mean worden. De commerciële slagkracht bij sommige groepsmaatschappijen is volstrekt onvoldoende.”

Reageer op dit artikel