nieuws

De Hypotheker: 26% meer omzet

Archief

Franchiseketen De Hypotheker heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar 26% meer omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet groeide tot e 3,9 (3,1) mld. In totaal werden door de 128 vestigingen 24.504 (21.000) hypotheken gesloten. Het gemiddelde bedrag van een hypotheek bedroeg e 153.000, ruim e 13.000 meer dan vorig jaar. Naar eigen zeggen heeft De Hypotheker het marktaandeel in de eerste acht maanden vergroot tot 7%, tegen vorig jaar 6,2%.
Volgens directeur Karel Pauw is het veranderende gedrag van de consument gunstig voor De Hypotheker, ondanks dat er minder huizen zijn verkocht: “We hebben juist meer hypotheken gesloten dan vorig jaar. De consument is wel kritischer en shopt meer, ook voor de hypotheek. Dat leidt tot meer bezoek aan De Hypotheker, omdat huizenkopers de offerte van de eigen bank steeds vaker door een onafhankelijke partij willen laten toetsen. En door onze grootschalige inkoop ervaren klanten dat wij in staat zijn om met een betere aanbieding te komen”.

Reageer op dit artikel