nieuws

De Goudse komt met korting op risicoverzekering niet-rokers

Archief

De Goudse biedt niet-rokers voortaan gemiddeld 30% korting op de premie voor een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering. De maatschappij volgt daarin het voorbeeld van acht andere levensverzekeraars.

De Goudse legitimeert de premiedifferentie voor de tijdelijke risicokapitaalverzekeringen onder meer met verwijzing naar premiekortingen op grond van regio, geslacht, leeftijd en andere factoren bij andere schadeverzekeringen. De premiedifferentiatie ten opzichte van rokers is volgens de maatschappij actuarieel verantwoord op grond van de gezonde(ere) levensstijl van niet-rokers. “De premies zijn bijzonder concurrerend, met name voor verzekerden beneden de 35 jaar”, aldus de maatschappij.
Vooralsnog voert De Goudse alleen premiedifferentiatie in bij premies voor de traditionele risicoverzekering. “Deze risicoverzekering is de belangrijkste pijler in de levenmarkt”, licht directeur Aris Neven (Bedrijven & Particulieren) toe. Premiekortingen voor andere producten zijn volgens hem niet aan de orde.
De Goudse is de negende maatschappij die niet-rokers beloont met een lagere premie. De maatschappij werd daarin voorafgegaan door Zwolsche Algemeene, Legal & General, Hooge Huys, Generali, Falcon Leven, Royal Nederland, Zurich en Nieuwe Hollandse Lloyd.
Rokersbelangen
Overigens heeft De Goudse een arrangement gesloten met tussenpersoon Nipius & Lagendijk Assurantiën in Amstelveen (voorheen Hilhorst & Lagendijk in Hilversum) voor onder meer de Stichting Rokers Belangen in Amsterdam, waarbij 40.000 sympathisanten zijn aangesloten. Het assurantiebedrijf heeft een breed schadeverzekeringspakket (opstal, inboedel, avp, rechtsbijstand, auto en reis) samengesteld die tegen aangepaste voorwaarden worden afgezet. Dit loyaliteitsprogramma biedt verzekerden onder meer 10 tot 20% premiekorting, aldus initiatiefnemer Wim Lagendijk.
Begin volgend jaar hoopt hij een ziektekostenpolis en levensverzekering aan het pakket te kunnen toevoegen. “Met name voor Medische varia kon ik niet bij De Goudse terecht. Die maatschappij heeft van begin af aan laten weten daar niet aan te willen. Ik ben nu met drie andere verzekeraars daarover in onderhandeling.” Hij erkent dat lang niet alle marktpartijen staan te trappelen om collectieve verzekeringen voor rokers tegen gunstiger condities te willen aanbieden.
Overigens valt er over de verkoop nog niets concreets te melden. “Tot op heden is er nog geen polis verkocht. We zitten nog in een inventarisatiefase, waarin rokers die voor e 7,50 aangesloten zijn bij de stichting kunnen aangeven of zij interesse hebben in één of meer collectieve verzekeringen. Tot dusver zijn er enige honderden geïnteresseerden geregistreerd”, aldus Lagendijk. Zelf is hij geen roker. “Nee, ik ben niet voor en niet tegen roken. Dat is misschien een laf antwoord, maar het is zo. De stichting is klant bij mij geworden, omdat haar voorzitter al eerder bij mij zijn verzekeringen had ondergebracht.”

Reageer op dit artikel