nieuws

De Europeesche regelt schade in hoogseizoen binnen twee dagen

Archief

In het hoogseizoen heeft de Europeesche dagelijks zo’n 400 tot 750 schadeclaims binnengekregen. Ondanks deze enorme aantallen werden de claims binnen een week betaald.

In mei kwamen er dagelijks ongeveer 400 schaden binnen. Tijdens de piek van het hoogseizoen, rond 20 augustus, waren dat er zelfs zo’n 700 tot 800. Behalve medische schade en repatriëring ging het hierbij vooral om bagageschade. Bij ongeveer 75% van de bagageclaims is een gemiddeld schadebedrag gemoeid van rond de e 100.
De top-5 van de bagageschade (verlies en beschadiging) ziet er als volgt uit: (1) digitale camera’s (foto en video), (2) mobiele telefoons, (3) (zonne)brillen, (4) koffers en tassen en (5) kleding. Sieraden staan op de zesde plaats. “In het hoogseizoen had 65% van de verzekerden binnen twee dagen nadat wij de claim binnen hadden, een betalingsaankondiging in huis”, meldt de Europeesche. “Het schadebedrag stond binnen een week al op de rekening.”

Reageer op dit artikel