nieuws

De Boer (‘s-Gravenhage) op pad met inspecteurs

Archief

Axel de Boer (41) is begin deze maand aan de slag gegaan als sectormanager Verkoop van Onderlinge ‘s-Gravenhage en de schadedochter Neerlandia 1880. Hiervoor was hij business-unitmanager van Interpolis Internationaal en bij ING vervulde hij diverse managementfuncties. Zo was hij verkoopleider van het toenmalige Victoria Vesta, marketingdirecteur Nationale-Nederlanden Spanje en hoofd Distributiezaken van de Postbank. Dat hij nu overstapt naar een kleine verzekeraar vindt hij niet vreemd. “Je kunt wel bij een groot concern werken, maar vaak gaat het toch om een klein bedrijf binnen het grotere geheel. Het trekt me wel dat de lijnen hier aanzienlijk korter zijn.”

De Boer, van huis uit jurist, is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het commerciële beleid en geeft leiding aan de buitendienst – de loondienstadviseurs en inspecteurs – en aan de verkoopondersteunende binnendienst. “Ik heb rechten gestudeerd, maar het commerciële heeft me eigenlijk altijd al meer getrokken. Mijn familie heeft een groothandel in automaterialen en daar heb ik veel van meegekregen.”
De komende tijd gebruikt De Boer om zich te oriënteren. “Je kunt wel van alles lezen, maar dat werkt niet. Ik wil op stap met de loondienstadviseurs en de inspecteurs. Ik wil weten hoe het intermediair over ons denkt. Dan kan ik daar het beleid op afstemmen.”

Reageer op dit artikel