nieuws

De Amersfoortse voert actie voor Pemba-polis intermediair

Archief

De Amersfoortse voert voor de laatste keer actie voor haar Pemba Verzekering Eigen Risico voor assurantietussenpersonen. De maatschappij speelt daarbij in op de laatste mogelijkheid voor kleine werkgevers om per 1 juli uit het publieke WAO-stelsel te stappen.

De wet Pemba, ingevoerd per 1 januari 1998, biedt kleine bedrijven gelegenheid om eigen risicodrager voor het WAO-risico te worden. Zij betalen geen gedifferentieerde WAO-premie, maar zijn wel maximaal vier jaar verantwoordelijk voor de WAO-uitkering van arbeidsongeschikte werknemers.
Assurantiekantantoren die vóór 1 april aan de uitvoeringsinstelling UWV hebben laten weten uit het publieke stelsel te willen stappen, kunnen hun WAO-risico verzekeren bij De Amersfoortse tegen een premie van 0,87% van de loonsom (WAO-premie 1,57%). Tussenpersonen die voor deze aanbieding in aanmerking komen, hebben een agentschap van de maatschappij, een loonsom van maximaal e 625.000 en geen zieke werknemers of WAO-instroom sinds 1 juli 1999. Het intermediair dat het Pemba-risico wil verzekeren, kan de informatie opvragen via de actiesite van de maatschappij.

Reageer op dit artikel